Skrivet av: rebeccamw | 2010/09/15

Håll koll på rättspsykologin i Göteborg!

Foto: Peter Hostermann

Är du intresserad av rättspsykologi? Då ska du förstås hålla koll på forskargruppen CLIP! Flera av CLIPs medlemmar befinner sig bland forskarvärldens topp inom sitt respektive fält.

Nu kan du enkelt hålla koll genom att följa CLIP på Facebook. Tanken är att du där ska kunna få löpande information om vad som händer när det gäller rättspsykologi i Göteborg. Kan även vara intressant för dig som är intresserad av rättspsykologi men som befinner dig på annan ort och vill hålla dig uppdaterad om nypublicerade vetenskapliga artiklar och böcker av CLIP-medlemmarna.

Via CLIPs Facebooksida kan vi nog även våga hoppas på att få information om kommande föreläsningar som är öppna för allmänheten, och få veta om det behövs försöksdeltagare till pågående studier. En liten påminnelse kanske också dyker upp om när det är dags att söka till kurserna i rättspsykologi som CLIP ansvarar för vid Göteborgs Universitet. I Göteborg finns ju som du kanske redan vet flest rättspsykologiska universitetskurser i hela Sverige.

Nästa öppna seminarium som anordnas av CLIP är detta:

23 september, kl 15:00.
Earwitness memory and speaker identification
Plats: Psykologiska institutionen, Göteborgs Universitet. Lokal: Konferensrum 1 (K1).
Professor Dan Yarmey från University of Guelph, Kanada, gästföreläser om öronvittnen och talaridentifikation (på engelska). Alla är välkomna att komma och lyssna!


Responses

  1. Bra reklam Rebecca!

    Ett tips bara….innan en förkortning skrivs ut första ggr ska hela namnet först nämnas. Tänker mig att folk kanske undrar vad CLIP står för så en idé vore att skriva ut Crimial, legal and investigative psychology också. Men du väljer : )

    • Angelica: Jag gjorde det först men tog bort det sen. Har skrivit om CLIP flertalet gånger här på bloggen och då nämnt hela namnet, så jag ville undvika att bli tjatig. Dessutom tog det udden av utropstecknet i första meningen när jag lade till hela namnet. 😛

  2. Hehe…du gör som du vill vet du : )
    Jag är väl så van vid det här laget att vara kritisk mot texter genom alla opponeringar osv. att det var det första jag lade märke till. Men verkligen jätte bra att du skriver om det Rebecca!

  3. …och för dem som inte använder facebook finns CLIPs hemsida: http://www.clip.org.gu.se/ , och för dem som inte bor i eller vill bo i Göteborg finns Rättspsykologi I & II (60 hp) på distans via Kristianstads högskola: http://www.hkr.se/templates/EducationSearch____4718.aspx?sokord=psykologi&termin=all&typeofsearch=2&advanced=1


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: