Skrivet av: rebeccamw | 2010/08/09

Hälsningar från Island

Nu är jag framme på Island och har hunnit landa lite här på hotellrummet. Det är efter midnatt här i Reykjavík, och runt 2 på natten i Sverige. Väldigt vacker väg från Keflavík flygplats med flygbuss in till Reykjavík; öppet stenigt landskap på ena sidan med berg, någon vulkan och sprutande vatten (eller var det ånga?), och på den andra sidan öppet hav. Strålande solsken och 16 grader när vi landade. Hela vägen in till stan såg vi solnedgången vid havets horisont. 45 minuter tog det med bussen så det blev gott om tid att njuta av den helt otroliga utsikten. Bilder kommer sen!

Imorgon bitti har vi sovmorgon och ska vara ute på universitetet först till klockan tio. Då ska vi börja lite lätt med kaffe och därefter presentera oss själva, våra respektive länder och den forskning inom rättspsykologi som pågår i våra länder. Vi ska även presentera lite rättspsykologisk praxis från våra respektive länder. Vi svenskar kommer lägga krutet på att berätta om barnahusen och om reformen En modernare rättegång.

Därefter ska vi lyssna på en föreläsning av professor Gísli H. Gudjónsson; ”Psychological vulnaribilities in police interviews – Why are they important?”

Vår måndag avrundas framåt kvällen med ett restaurangbesök. På tisdag är det dags för våra första stora presentationer: En 20 minuters presentation per person av två vetenskapliga artiklar inom vårt respektive ämne.

Fler uppdateringar följer efterhand i mån av tid. 🙂


Responses

  1. Åh, det låter som om du kommer att ha fullt upp! Vad intressant det låter, allting! Hoppas du får en bra vistelse, presentationen kommer att gå jättebra eftersom du vet vad du snackar om. 🙂 Lycka till, kram!

  2. Det lät som en vacker bussresa 🙂 Lycka till med allt! Kramar

  3. Hoppas du får mycket ut av din resa, det låter spännande! Kram!

  4. Maria, Hanna & Nina: Tack så mycket för era lyckönskningar och värme!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier