Skrivet av: rebeccamw | 2010/07/30

Förberedelser inför Island

Om en dryg vecka är det dags för mig att dra till Island och Reykjaviks Universitet. Det handlar om doktorandkursen i rättspsykologi som jag läser på distans nu i sommar. Vi som läser kursen är studenter på master- och forskarnivå från flertalet länder: Tyskland, Island, Norge, Finland, Estland, Italien och Sverige. Seminarier och föreläsningar i fem dagar och därefter stannar några av oss kvar ytterligare några dagar för att ta oss en lite närmare titt på Reykjavik. Sen är det dags att dra hem igen.

Innan vi träffas på Island så ska vi ha läst 22 vetenskapliga artiklar och 3 böcker, och förberett frågor till varje artikel. Väl på plats ska vi hålla två 20 minuters presentationer var på engelska. Det är alltså sådant jag håller på med just nu. Inläsning, skapandet av två presentationer och övning på själva presenterandet.

De två lediga dagarna på Island tänker jag nog främst ägna åt att promenera runt i stan och med jämna mellanrum pausa med en espresso och en tidning på ett kafé. En serietidning förmodligen, på lagom avstånd från för mycket text när man nu ändå ska vara lite ledig. 🙂

Kaféet nedan är jag väldigt sugen på att besöka! Inte bara veganvänligt, utan även rättvisemärkta och ekologiska prylar. Precis som jag vill ha det!

Kaffi Hljómalind (Foto: Sophie's World)


Responses

  1. Det låter som att ni kommer att få en mycket lärorik, givande och rolig vistelse på Island! Jag måste erkänna att jag är lite avundsjuk…;)

    • Katarina: Ja jag tror och hoppas det ska bli kul! 🙂 Jag är väldigt glad över att ha fått möjligheten att åka dit.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: