Skrivet av: rebeccamw | 2010/07/12

Volontär på ISA-kongressen i ett tropiskt Göteborg

Sociologernas världskongress 2010 har dragit igång! I år äger den rum i Sverige och mer specifikt, Göteborg. Jag volontärar varje dag hela veckan, från igår söndag fram tills på lördag då det hela avslutas för vår del med en stor volontärfest. Igår satt jag i registreringen på Svenska Mässan; välkomnade delegater från hela världen och delade ut namnbrickor m.m. Stötte på en arg delegat från Japan som var mycket missnöjd med att hans namn var felstavat och som vägrade ställa sig i kön till de som kan ordna sådant. Lätt fixat trots allt, och under tiden som jag var borta hos Congrex-kvinnan som ändrade hans namn påpekade hon för mig att det är delegaterna själva som skriver in sina namn när de anmäler sig…

Resten av veckan från och med idag är jag vice husvärd i ett av alla hus som används under kongressen. I vårt hus har vi fyra salar som vi ansvarar för, och lika många salsvärdar ska det förhoppningsvis vara om alla bara dyker upp. I torsdags hade alla ännu inte bekräftat att de verkligen kommer.

För en stund sedan fick jag meddelande om att jag behöver komma in lite tidigare idag eftersom vi tydligen har en vattenläcka i en av salarna. Kanhända får vi plocka in en extra volontär som hela tiden står och trycker någonting emot läckan under tiden som sessionerna pågår..? 😉

Det är en tryckande fuktig värme här i Göteborg i dagarna. Möjligheterna att vädra i lokalerna är lite olika från ställe till ställe. Men närmare 5000 sociologer är nu i stan i alla fall och vi får hålla alla tummar för att ingen svimmar i värmen när de blir nervösa inför sina presentationer…

Trots värmen och trots (eventuella) problem så är det riktigt kul att träffa alla dessa människor och lära känna sina medvolontärer. Som en vän och medvolontär sa: Vi strävar allihop mot samma mål under den här veckan och det svetsar oss samman!


Responses

 1. Ah, trevlig upplevelse med den upprepade delegaten… Men ibland blir jag lite förundrad över att felstvade namn kan väcka en så stor portion ont blod. Själv brukar jag endast skratta åt alla de bokstavskombinationer som mitt namn har blivit utsatt för under årens lopp. Var denne delegats namn även felstavat i själva programmet?

 2. Hej!

  Jag har läst din blogg ett tag men aldrig kommenterat förut. Har själv en kandidatexamen i Sociologi och skall vara volontär på Campus Linné från och med imorgon. Var är du någonstans? Tack för en bra och intressant blogg!

 3. Katarina: Fast det roligaste tycker jag är att bli så arg trots att det är man själv som stavat fel när man anmälde sig. 🙂 I programmet har jag ingen aning om ifall det var felstavat. Dock skriver man sitt namn ytterligare en gång tror jag när man skickar in abstractet så jag tror det beror på huruvida han stavade fel till sitt eget namn en eller två gånger. 😛

  Anna-Klara: Nä men vad kul! 😀 Jag är på Campus Haga, i samma hus som volontärpuben (som jag nyss är hemkommen från). Jag kommer nog besöka volontärpuben de flesta kvällarna, kom gärna fram och hälsa om du ser mig! Jag ska själv fråga alla nu som har en namnskylt där det står Anna-Klara! Och nog jobbar du tillsammans med Katarina här ovan då eller hur? Katarina är ju vice husvärd på Campus Linné. Vi kan ju ses alla tre på puben nån kväll tycker jag!

 4. Jag kommer vara på puben iaf onsdag och torsdag, det låter toppen att ses där!

  Katarina: Jag är sämst på namn, jag antar att du var med förra måndagen?

  • Hej Anna-Klara! Det stämmer att jag var med på mötet förra måndagen – vi pratade med varandra (under vägen till Annedalssemiariet) bland annat om hur svårt det kan vara att bli antagen som doktorand… Skall bli kul att ses nu i veckan!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: