Skrivet av: rebeccamw | 2010/05/19

Volontära på världskongress för sociologer, Göteborg 11-17 juli 2010

Igår var jag på första informationsmötet för oss som ska volontära under sociologernas stora världskongress ISA World Congress of Sociology som i år äger rum i Göteborg mellan den 11-17 juli. Kongressen arrangeras av International Sociological Association (ISA) och anordnas vart fjärde år. För fyra år sedan hölls den i Durban, Sydafrika. Kongressen omfattar flertalet lokaler i Göteborg: Svenska Mässan, Handelshögskolan, Humanisten, Artisten, Campus Haga och Campus Linné. Drygt 4500 forskare inom sociologi kommer då dyka upp i stan och de förväntas mötas av bland andra ca 100-150 volontärer. På informationsmötet igår fick vi alla därför en stark uppmaning: ”Sprid informationen om att vi behöver fler volontärer!”

Vad gör man som volontär på en sådan här kongress? De flesta kommer att vara salsvärdar. Det innebär att man ansvarar för en sal en viss tid, sitter med och lyssnar, ställer fram vatten, hjälper forskarna att lägga upp presentationen på datorn, har koll på vem man ska kontakta om projektorn slutar funka, stänger dörren när det börjar, etc. Andra arbetsuppgifter för volontärer kan t.ex. vara att arbeta med registreringen av delegater (dvs ta emot dem och notera att de har kommit) och att dagen före allt börjar packa väskor som delegaterna kommer att få; med foldrar, kongressinformation etc.

Vad får man som volontär på kongressen? Man får tillgång till kongressen. När man inte jobbar så är det fritt fram att springa runt bäst man vill på alla spännande föreläsningar av forskare från hela världen. Att ha jobbat på en sådan här kongress är också en viktig arbetslivserfarenhet och en god referens. Man får efteråt ett intyg om att man arbetat på kongressen. Utöver detta så kommer man ha jätteroligt och lära känna många trevliga människor! Det kommer att finnas en pub för volontärerna på universitetsområdet och det kommer att anordnas en stor volontärfest som avrundning på kongressveckan. Volontärerna kommer under sina arbetspass att få lunch/middag. Som tack för insatsen får man också en bok om Göteborg ur ett sociologiskt perspektiv.

Anmäl er som volontärer till kongressen! För mer information och kontaktuppgifter, kolla in Facebookgruppen för kongressvolontärer (du kan se information och kontaktuppgifter även om du inte är användare på Facebook).


Responses

 1. *Gnyyyyl – yyyyynk!!*

  Jag vill också bo i Göteborg 😦

  • Innie: Kom till Göteborg de dagarna! Det kommer volontärer från hela landet, och från andra länder. 🙂

   • Det vore helt fantastiskt – säljer du in det till min chef? 😉

 2. Tack för tipset!

  Ett tips för dig kan vara Irene Janssons avhandling om ”Ny forskning om tvångsvårdade kvinnliga missbrukare”: http://www.lu.se/o.o.i.s?id=1383&visa=pm&pm_id=1391

 3. Oj, jag skulle jättegärna vilja! Ska kolla upp möjligheterna!

 4. Innie: Attans vad synd! 😦

  Robin: Kul om du också volontärade på konferensen! Har du anmält dig? Gör det! Mycket intressant tips om den där avhandlingen. Läste sammanfattningen och tyckte det lät väldigt intressant. Ska läsa mer framöver. Tack det var ett himla bra tips!

  Sofia: Oj vad roligt det skulle vara om du kom till stan och volontärade! Skulle vara kul att få tillfälle att lära känna dig lite mer! 🙂

 5. Nu har jag anmält mig, kul att du gillade tipset.

  • Robin: Vad roligt att du också ska volontära på kongressen! 🙂

   • Fattar inte själv att jag anmält mig till något sådant, men aja, lite träning i mellanmänskilg kommukation kommer göra mig gott. Det blir en utmaning, men en nyttig sådan.

 6. Robin: Ska du inte volontära på EAPL-konferensen också?

  • Jo, tillfällig sinnesförvirring


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: