Skrivet av: rebeccamw | 2010/05/04

Lyckokonferens i Skövde, 5-6 juni 2010

Om man vill veta mer om positiv psykologi kan det vara en bra idé att söka sig till Skövde i början av juni – till Happiness Conference 2010, som i år anordnas för fjärde gången. Konferensen äger rum på Skövde Högskola. Alla är välkomna till konferensen! Det är kostnadsfritt att närvara och ingen föranmälan krävs. Se mer information om konferensen och schemat här: Happiness Conference 2010.

Anordnare av konferensen är Charity International, som även står bakom Lyckobloggen som jag tidigare tipsat om.

Konferensen gästas av bland andra Professor Joar Vittersø (från Psykologiska Institutionen, Tromsø Universitet, Norge) och Joshua Freedman (författare och föreläsare). På Facebook skriver Charity International att även Mia Törnblom kommer att föreläsa vid konferensen. På söndagen kommer det bli övningar i lyckostrategier för de som vill.

Professor Martin Seligman var en av de första som började prata om positiv psykologi (se hans hemsida här). Han är en mycket välkänd och viktig forskare inom psykologi, t.ex. för sitt arbete rörande inlärd hjälplöshet. Positiv psykologi handlar om att vetenskapligt utvärdera och undersöka vad som får människor att må bra. I klippet nedan argumenterar Seligman för varför positiv psykologi inte handlar om yta eller förnekelse av sådant som är svårt i livet – lycka och svårigheter i livet är inte motsägelser.

Hoppas vi ses på konferensen! 🙂


Responses

 1. Spännande! Såg det på facebook och är helt klart sugen på att åka upp. Problemet är att skolan bara med nöd och näppe slutat här nere i Lund … Jag tror min mor skulle bli glad om inte annat – från Skövde till Jönköping går ju pendeltåg så jag kan bo hos henne, nåt jag inte gjort på flera år :S

  Ah well, ska grunna på det och se över ekonomin. Tack för tipset i alla fall – jag räknar med flera intressanta referat här på bloggen framåt juni 😉

 2. Men oj, så spännande! Om jag inte hade jobbat den helgen och Green Days konsert varit en annan dag än den femte juni, ja då hade jag definitivt försökt ta mig dit.

 3. Innie: Åh det hade varit jättekul tycker jag om du också kom på konferensen! Hade varit roligt att få tillfälle att träffa dig ordentligt!

  Juni ja blir en spännande månad. 😉

  Hanna: Green Day kanske är samma sak i princip som lycka för dig? 😀

 4. Stort tack för tipset! Låter som en riktigt intressant konferens, ska försöka komma.

 5. Tänkte passa på och tipsa om en serie som just startat i Svenska Dagbladet om positiv psykologi:

  http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/psykologi/lycklig-den-som-forstar-att-vara-lycklig_4792827.svd

  • Nina: Åh vad kul! Tack för tipset! Den reportageserien ska jag absolut försöka följa!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: