Skrivet av: rebeccamw | 2010/03/20

Några uppdateringar

Nya kategorier
Jag har gjort några mindre uppdateringar som förhoppningsvis kan göra det lite lättare att hitta här på bloggen. Två nya underkategorier till Livsförändringar har skapats: 1980-2004 och 2004 – . I den förstnämnda samsas inlägg som rör min bakgrund. I 2004 – samlar jag inlägg som rör vad som händer i mitt liv idag. Syftet med dessa nya kategorier är att tydliggöra kontrasten mellan nu och då. Jag tror att denna kontrast på ett bra sätt förmedlar det jag eftersträvar att förmedla med den här bloggen, nämligen att ”om den där Rebecca fixar det, då kan banne mig jag också!”.

Så, hur kommer det sig att kategorin 2004 – nästan bara består av inlägg om plugg, plugg och plugg? Tja, en tredjedel av sanningen är att jag är en hopplös nörd som älskar det jag studerar. En annan tredjedel är att jag är överlycklig och otroligt tacksam över att jag idag alls är en universitetsstudent och att jag numera fixar studier. Det tog mycket, mycket lång tid att nå hit och det var långtifrån en självklarhet att jag skulle ta mig dit jag är idag. Därför är jag ibland som ett ivrigt litet barn som inte kan stå still och absolut genast måste berätta det hon nyss har kommit på. Jag är glad att ni låter mig hållas! Den sista tredjedelen av svaret handlar om att det förflutna hunnit bli anekdoter medan det nuvarande livet är en pågående och mer privat process. Att hitta balansen mellan att vara personlig men inte privat är inte det lättaste, men som en annan bloggare skrivit: jag lär mig mer och mer om det för varje inlägg jag skriver.

Gästbloggare
Jag har även uppdaterat sidan där gästbloggarna presenteras. Kika gärna!

Prenumeration via e-post
En uppdatering som WordPress genomförde för ett tag sen innebär att det numera går att prenumerera på bloggen via e-post. Genom att skriva in din e-postadress i fältet långt ned i högra spalten (nedanför mina länklistor) så kommer du att få varje inlägg jag skriver skickat till din inbox. I varje sådant mejl medföljer alltid en länk i slutet där du enkelt kan klicka för att avbryta prenumerationen. Jag vill dock nämna att WordPress i nuläget tyvärr inte håller dessa prenumeranter anonyma för mig som blogginnehavare. Förhoppningsvis ändras det inom kort. Jag är dock noga med att respektera mina läsares rätt att vara anonyma så jag ger er mitt ord på att jag inte har koll på mer än antalet personer som prenumererar.

Tack för att ni läser! Och stort tack för att ni delar med er av era egna funderingar kring det jag skriver!


Responses

  1. Har inte riktigt förstått mig på din uppdelning av människor/egenskaper som kan förändras och sådana som inte kan det…

    • Amanda: Jag förstår inte riktigt. Hur menar du?

  2. Vi pratade om förutsättningarna för att Jonas skulle kunna bli bättre på att ta ansvar för hushållsskötseln när vi träffades sist, minns du? Jag har svårt att reda ut skillnaden mellan ditt påstående att jag inte borde hoppas på att han kommer att förändras, samtidigt som du ofta understryker hur mycket du själv har förändrats i livet. Vari ligger skillnaden?

    • Amanda: Låter som att vi har ämnen för fler fikor. 🙂

  3. 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: