Skrivet av: rebeccamw | 2010/02/25

Accepterat abstract

Vårt abstract (dvs en sammanfattning) har blivit accepterat till EAPL-konferensen (European Association of Psychology and Law) i juni. Väldigt roligt! Det handlar alltså om den studie som ligger till grund för min masteruppsats och som är baserat på ett kvasiexperiment vi genomförde för ett år sen ute på kriminalvårdsanstalter. I år är det jag som ska presentera. På engelska. Det är som tur är fortfarande drygt 3 månader kvar tills det är dags så jag tänker försöka hålla mig lugn ett tag till innan jag drabbas av panik och undrar vad som flög i mig när jag sa att jag kunde göra det. I slutänden kommer jag att genomföra det dock, under alla omständigheter. Som den samtalsterapeut jag hade en gång föreslog när jag sa att jag kommer att kräkas om jag måste prata inför folk: ”Du kan väl ställa fram papperskorgen i närheten av dig då, så behöver du inte vara orolig för att inte hinna ut”.

I dagarna sitter jag och skriver på masteruppsatsen. Idag blir jag klar med resultatet (jag gillar verkligen att skriva det, och jag bara älskar att skapa snygga tabeller med siffror!), och häromdagen färdigställde jag metodavsnittet. Delar av introduktionen är redan klar. Nästa vecka har jag tänkt överlämna ett första utkast av uppsatsen till min handledare.

Och så en liten övrigt-grej… På lördag kör jag maskin på bion hela dagen. Min kollega är sjukskriven så jag ska själv ansvara för alla tre salongerna. Jag tror vi har fått ytterligare nån ny utrustning för digitala körningar, vilket inte känns helt bra. Många av oss som utbildades till maskinister före digitaleran drog igång på riktigt är inte helt på det klara med hur det där funkar kan jag säga. För ett tag sen när jag kom dit och skulle köra så stod det på körschemat att vissa filmer nu skulle köras från en maskin som heter ”Xstreamer”. Verkligen? Jaha, undrar vad det kan vara… Letade bland maskinerna och hittade till sist en helt svart liten låda som det står Xstreamer på – men som helt saknar knappar. ”Intressant. Om en stund ska jag starta en film och snart släpps publiken in, men jag har inte en aning om hur jag får igång utrustningen som filmen ska köras i eller ens vad det är för slags utrustning egentligen…” Det kan vara både spännande och roligt att arbeta på en biograf som drivs som en ideell förening. Om du är bio- och/eller filmintresserad så kan jag rekommendera en titt på bions blogg som är under uppbyggnad. Och om du vill gå utbildningen och börja arbeta ideellt (dvs utan lön) som biografmaskinist här i Göteborg så kan du läsa här. Direktlänkar saknas tyvärr, men scrolla ned till rubriken ”Visste du att…” och klicka på pilarna efter ”att bion behöver fler maskinister”. Texten där skrevs för ett par år sedan. Idag är det på gott och ont mer digitalt än 35mm på ”vår” bio.


Responses

  1. Grattis till accepterandet! Det känns rätt så klokt att vänta med panikandet ett tag till 🙂 Du kan ju om inte annat vänta tills uppsatsen är klar. Det låter som om du ligger väldigt bra till i tidsplaneringen av den – imponerande!

    Så de digitala filmprojektorerna ni använder är inte så enkla som att trycka på en knapp? Modern teknik borde göra allt enklare, inte mer komplicerat…

  2. Grattis till utmaningen!

  3. Roligt, grattis!

  4. Tack snälla ni! 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: