Skrivet av: rebeccamw | 2010/01/24

Zebraforum, studier och jobb

Foto: Stina Gullander

Vi har arbetat hela helgen med att omstrukturera Zebraforum (självhjälpsforum inriktat mot självskadebeteende och ätstörningar). Jättemycket arbete som trots allt gick fint. Vi arbetar bra tillsammans, och hade väldigt kul under tiden! Den salutogena, dvs friskhetsinriktade, satsningen har förstärkts hoppas vi genom att t.ex. byta namn på forumdelarna och göra lite nya indelningar. På Zebraforum hänger alltså många som har det väldigt tufft. Det finns även många användare som har tagit sig ur liknande svårigheter respektive användare som är där helt enkelt för att som medmänniskor dra ett strå till stacken för att stötta en främling. Ta en titt på forumet! Och varför inte registrera dig som användare också för att i mån av tid volontära lite som medmänniska?

Alla kodningar inför min masteruppsats är nu klara. Härligt! Har gjort några analyser och fått fram lite preliminära och signifikanta resultat (som faktiskt är ganska spännande, men det får jag återkomma om). Har skrivit ett abstract och skickat in till EAPL-konferensen. Nu återstår i princip endast några analyser för att kontrollera att det inte är något som så att säga stör resultaten (t.ex. outliers). Sen är det dags att börja skriva! Egentligen har kursen för masteruppsatsen precis börjat, men jag räknar alltså med att kunna bli klar tidigare. Om jag vill kan jag ju lata mig dock och skriva några rader lite då och då eftersom uppsatsen ska vara klar först i juni. Men jag tänker åtminstone försöka undvika det…

Imorgon påbörjar jag min halvtidskurs i psykologisk testning. Jag ska läsa om tester som t.ex. mäter intelligens, personlighet och risk för återfall i brott. Närmaste veckan har jag även en del kodningsarbete att slutföra. Jag kategoriserar fri-text-svar i enkäter som bland annat handlar om att alla tingsrättsförhör numera spelas in på video. Väldigt lärorikt kan jag säga, att jobba på det här sättet som forskarassistent. Man lär sig grymt mycket om hur forskning funkar och samtidigt lär jag mig en del om hur rättsväsendet fungerar genom att läsa svaren så noggrant som krävs för att kunna utföra arbetet. Det är långt ifrån lätt alltid. Det är inte sällan det kommer ett ångestlikt tryck över bröstet på mig när jag tänker på den här typen av kodningsarbete, men ärligt talat – det blir faktiskt lättare för varje gång jag gör det!

Hoppas ni får en riktigt bra ny vecka allihop!


Responses

  1. Tog en sväng runt Zebraforum, det ser bra ut, tydligare struktur nu, snyggt jobbat!

    Arbetet går framåt då, är det inte fantastiskt hur långt man kan komma när man betar av det ena steget efter det andra? Jag hoppas det blir något spännande resultat att skriva om (och nu pratar jag inte om thriller-spännande utan kunskapsintressant ;))

    • Nina: Tack! Och du har ju helt rätt. 🙂 Så länge man tar ett steg i taget så kan man komma otroligt långt, för att inte säga hela vägen. Jag kan fortfarande stanna upp ibland och tänka på just det. Det handlar ju inte bara om de stora förändringarna i livet, utan också om att slutföra en uppsats eller att klara av att hantera en tuff dag.

      Ah, men thriller-spännande är väl inte så dumt det heller? 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: