Skrivet av: rebeccamw | 2009/11/23

Layoutbekymmer

Det här är ett parantesinlägg…

Jag tycker att vi låtsas ett tag att det lite suddiga fotot i sidhuvudet ovan är sådär charmigt 35 mm-suddigt. Ni vet, som riktig film på en 35 mm bred polyesterremsa som man än idag använder på biograferna runt om i världen (film på bio visas ännu inte på digitala format, åtminstone inte på de biografer som har råd att satsa på hög kvalitet). Fotot i original är däremot inte suddigt, kan jag säga, och det är oklart varför det blir såpass dimmigt här. Får väl se om jag lyckas lösa det framöver. Till dess – 35 mm-charmigt!

Lite obekvämt är det också att bakgrunden i det översta inlägget är grönt. Allt annat är ju blått. Jag har försökt diskutera saken med WordPress och försökt övertyga dem om det heltokiga i att ha det på det viset (jag skrev och frågade om jag kunde ändra det), men de är fullkomligt orubbliga (de skrev och beklagade att det tyvärr inte gick) vilket innebär att jag måste betala för att få en blå bakgrund, vilket inte kommer att hända.

Och så har jag ändrat min presentationsbild här intill. Det vill säga egentligen har jag gjort det. Men av någon anledning vill inte WordPress visa den ändring jag har gjort.

För att inte tala om hur kladdigt det blivit plötsligt med lite för många och nästan oorganiserade inläggskategorier…

Hur ska man kunna blogga under sådana här helt kaotiska förhållanden?! 😉

Det här inlägget hamnar ju (tveklöst?) under kategorin Livsförändringar.


Responses

 1. Men åååh… jag vill ju ha dig där uppe!

 2. *ler lite* WordPress har massa roliga funktioner.. Men man får inte ändra så mkt själv..

  Om du känner att du vill satsa på bloggen eller utveckla den till en hemsida (vilket jag tycker du ska ha, för du kommer bli stor inom det här med rättspsykologi och folk kommer vilja få reda på dina arbeten och kunna kontakta dig för föreläsningar ;)) kan du skaffa en egen domän och lägga den där (med wordpress). Då får man tillgång till koderna som ligger bakom och kan ändra hur man vill 😀 + några hundra fler mallar att välja mellan..

 3. Puhh… Nu andas jag ut. Det malplacerade gröna är borta! Och tack kära Anette för tipset om rensad cache för att kunna se min uppdaterade presentationsbild!

  Amanda: Ett par ögon som stirrar på en är väl inte så hållbart i längden? 😛

  Hanna: Haha tack för dina uppmuntrande ord! Idéen om hemsida låter lite intressant faktiskt. Då kunde jag i lugn och ro lägga upp all den information jag önskar, utan att den blir inaktuell genom att flyttas ned efterhand. Får suga på den karamellen ett tag. Tack för tipset!

 4. Hm, eftersom jag inte har skickat bilden till dig så kan suddigheten det bero på att bilden är kopierad eller printscreenad. Jag kan ju alltid skicka originalet till dig, så kan du se om det blir bättre?

  • Hanna P: Tack Hanna! Ja nu blev ju bilden skarp och fin! 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: