Skrivet av: rebeccamw | 2009/11/22

Artikel i GP om bloggen

Idag har ett reportage om min blogg publicerats i GP, med vinkling mot hur man kan använda en blogg som ett hjälpmedel i sina studier.

Sådant som fanns med i det utkast jag fick läsa innan, men som inte kom med i den publicerade artikeln är t.ex. att främsta syftet med bloggen inte är att använda den som studieverktyg, utan för att inspirera andra. ”Därför är det jag skriver om på bloggen inte det jag läser om just nu, för det har jag inte hunnit smälta än. Det jag skriver nu studerade jag för omkring ett år sedan. Det är så lätt att tycka att ‘nu kan jag det här’ – för att senare inse att man inte visste.”

Mina ”bloggstudietips” handlade alltså främst om tips i allmänhet för pluggande. I början när jag läste på universitetet tapetserade jag hela väggarna i köket och vardagsrummet med en massa bilder och text i olika färger när jag tentapluggade. Numera är jag väl inte riktigt lika ambitiös direkt, men nu har jag ju kommit in i studierna mer och är mer avslappnad. Vet ganska exakt hur lång tid jag behöver för att skriva en sida text till en hemtenta eller uppsats, etc. Men att vara ambitiös från dag 1 rekommenderas! Då riskerar man inte hamna efter och bara börja skjuta på uppgifterna mer och mer.

En annan sak som fanns med i utkastet av artkeln jag fick läsa är att de absolut vanligaste google-sökorden folk använder som hittar min blogg är: ”social ångest”, ”blyghet”, och olika varianter där man söker hjälp för att man kämpar med ångest eller blyghet.


Responses

  1. Bra reflektioner i intervjun. Din blogg är mycket allmänbildande för mig.

    • Jacob: Det glädjer mig att du finner bloggen allmänbildande! Tack för snälla ord.

  2. Yeah! Du får sagt bra grejer, lite tråkigt att artikeln inte var längre men den var ok skriven tycker jag. Hur KÄNNS det? Du framstår som värsta bloggkändisen 🙂 (oavsett besöksstatistik så är du min kändaste bloggar kompis iaf 😉 ). Kom du med på framsidan? kram

    • Amanda: Hur det känns? Jodå, det känns nog ok. 🙂 Svar på din fråga nr 2: Ingen aning!

      Nu ska jag läsa en invecklad översiktsartikel om hur bra (eller dåliga) människor är på att se när andra ljuger. ”Accuracy of deception judgments” från 2006 av Bond & DePaulo (om det är så att du kanske vill läsa in dig på den för att kunna vara riktigt entusiastisk tillsammans med mig? 😉 ).

  3. Ha! Tänk om jag gör det nu bara för att bevisa! Fast det där har Sara ju redan lärt mig allt om, åtminstone när det gäller barn.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: