Skrivet av: rebeccamw | 2009/10/23

Masteruppsatsen (och en intervju)

Idag har jag fått klart med alla fyra personer som ska analysera de intervjuer jag gjorde i våras med fängelseinterner (se mitt tidigare inlägg om masteruppsatsen). Känns riktigt lyxigt att få möjlighet att ta in fyra personer som får lön för att utföra arbete med min uppsats! Det är inte alla studenter förunnat så det är jag verkligen tacksam för gentemot min handledare. När jag inte själv kodar materialet så höjs nämligen kvaliteten på uppsatsen (eftersom jag själv faktiskt vet vilka berättelser som är sanna respektive påhittade så bör jag inte vara med och analysera berättelserna). Det handlar alltså om två olika metoder för att bedöma om det en person berättar är sanning eller lögn, och vi ska kolla hur bra de metoderna fungerar.

Känns väldigt skönt att ha klart vilka som ska göra detta arbetet, och det känns som pålitliga människor alla fyra. Vecka 45 sätter vi gång med övningstillfällen, när alla hunnit läsa in sig på den metod de ska använda för att analysera intervjuerna.

Idag träffade jag förresten en journalist från Göteborgs-Posten som gör ett reportage om studenter som bloggar. Jag meddelar länken till reportaget när det publicerats om några veckor.


Responses

  1. Pedagogiska utmaningar? 😉 Lockas av forskarjobb egentligen bara pga undervisningen. Vet inte om det håller för att kämpa fem år med en nördig uppsats… Men om du behöver hjälp med en fyra hörn-övning eller något så kan jag kommar över 😀

    • Amanda: Hmm… Och med ”nördig uppsats” menar du då verkligen en doktorsavhandling som (inom psykologin) omfattar fyra mycket väl genomarbetade studier plus sammanfattande diskussioner rörande alla fyra studierna? Ett arbete som tar fyra år och kräver mycket övertid, stress och psykiskt lidande? Det var det värsta jag hört! 😉

  2. Det är väl precis vad en nördig uppsats är för något (inklusive det psykiska lidandet). 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: