Skrivet av: rebeccamw | 2009/08/31

Regressionsanalys och popcorn

Regressionsanalys. Låter det spännande? Blir du så ivrig att få veta vad det är för något att du sitter som på nålar och bara inte står ut med att vänta? Grattis, då kommer det ju funka utmärkt för dig att påbörja fjärde året av fristående kurser inom psykologi. För egen del kan jag inte påstå att jag känt likadant.

Regressionsanalys är statistik. Fjärde året inleds med tio veckor heltid om hur man tillämpar regressionsanalys och korrelationer. Känner du dig lite smått lurad? Då är du i gott sällskap. Många som börjar läsa psykologi räknar inte alls med att det ska innebära så mycket (kvantitativ) statistik.

"Applying regression & correlation" Författare: Miles & Shevlin (2001).

"Applying regression & correlation" Författare: Miles & Shevlin (2001).

Imorgon inleder jag således höstterminen med denna statistikkurs. Igår kväll började jag läsa kursboken. De första sidorna gick ok (fattas bara annat eftersom jag läst just de bitarna flera gånger i tidigare statistikkurser). Men efter en stund kändes det segt värre och jag blev trött, trött, gäsp, gäsp… Vad göra? Tja, varför inte söka lite på nätet efter regressionsanalys.

På Youtube finns flertalet videoklipp där folk på pedagogiska sätt förklarar grunderna i regressionsanalys! Det är ju faktiskt perfekt! Vilka fina människor det är som gör sådär! För en väldigt basal tvåminuters introduktion i regressionsanalys kan man t.ex. kika här.

Jag hittade alltså flera klipp. Steg 1, steg 2, steg 3 osv. Så det blev till att pausa, poppa lite popcorn och sedan återvända för någon timmas introduktion i regressionsanalysens värld. Ett utmärkt sätt att tillbringa söndagskvällen på! Popcorn och rörliga bilder, och powerpoints med en massa fräsiga färger på en och samma gång – kan det bli bättre?


Responses

  1. *blundar tittar åt ett annat håll och säger: ”popcorn låter i alla fall gott”*

  2. Ibland suktar jag efter att plugga, så där som man kan stå utanför ett skyltfönster och dregla. Låter som du har hittat ett vinnande koncept!

    • Nina: Ja jag är väldigt tacksam över att ha kommit dithän att jag klarar av studier.

  3. Håller med Hanna… 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: