Skrivet av: rebeccamw | 2009/08/14

Studieteknik

Imorgon har jag alltså inlämning. Därmed blir allting så otroligt mycket viktigare just nu än att skriva uppgiften… Just nu kom jag t.ex. på att det är mycket viktigt att surfa runt och hitta bra länkar om studieteknik.

Studera.nu finns lite övergripande info om hur man kan förbereda sig inför högskolestudier. Det viktigaste tipset jag fick innan jag började på universitetet för exakt två år sen var: ”Gå på alla föreläsningar”. Det har jag följt blint. Oavsett om jag varit sjuk eller inte, oavsett om jag sovit natten innan eller inte – jag har suttit med på varje föreläsning under två år från början till slut med endast tre undantag. På så vis lär man sig hur föreläsarna fungerar och man lär sig rentav höra när de lite subtilt avslöjar vilka frågor som kommer på tentan. Man sparar enormt mycket tid och kraft!

Göteborgs-Postens sajt kan man läsa flertalet tips om studietekniker. Det första är att hitta en lugn plats där man studerar. Jag hade dock en föreläsare som berättade att han alltid somnade när han pluggade på biblioteket, trots att han var jätteintresserad av ämnet. Till slut insåg han att han behövde studera i en mer livlig miljö som t.ex. ett café. Först då kunde han koncentrera sig och hålla sig vaken.

Åbo Akademin ger tips på hur man som högskolestudent kan skräddarsy sina studietekniker utifrån vilken inlärningsstil man har: auditiv, visuell eller kinestetisk.

Tja… med det sagt börjar jag väl få slut på ursäkter. En ”snabb” facebook-koll bara, sen är det nog dags att sparka igång självdisciplinen. För hur bra studietekniker man än har så kommer man ju faktiskt ingen vart med sina studier utan en rejäl dos självdisciplin…


Responses

  1. Åh, jag önskar verkligen att jag hade en dos självdiciplin just nu, dock inte i fråga om att studera, men städning..! Varför kan jag inte bara göra som i Harry Potters värld, snurra med trollstaven och allt är skinande rent, det du, det hade varit grejer 😉 Hoppas ändock att din självdiciplin infinner sig snart och att vi ses ikväll! Kram!

  2. Åh tänk alla bloggar man kan läsa innan man pluggar.. Och golvet som plötsligt bara MÅSTE dammsugas.. Och alla mail man ska svara på osv osv.. mm ja.. finns nästan lika många ursäkter som innan man ska gå och lägga sig..

  3. haha, jo det stämmer. Typ alla i min ålder har sett den filmen tusen gånger om, alla utom jag! Jag vet faktiskt inte varför jag aldrig sett den, men det har väl inte varit en film som tilltalat mig helt enkelt. Men det är ändå ganska trevligt att ha sett den nu i alla fall! Och ja, det var hur mysigt som helst i Lund!

    Hoppas det gick bra med inlämningsuppgiften! 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: